Blog

Blog

overzicht:  volledig / samenvatting

Het stappenplan: Waar moet je aan denken als je het kinderfeestje thuis viert

Geplaatst op 7 maart, 2021 om 8:05

Hoe geef je een coronaproof kinderfeestje voor je jarige kind? Gewoon, thuis!

Maar wat een werk en voorbereiding zeg, hoe organiseer je dat? Veel kinderen verwachten helemaal niet zo veel als je zou denken, hun vriendjes en vriendinnen om zich heen met leuke spelletjes en lekkers zijn de enige ingrediënten die je nodig hebt voor een onvergetelijk verjaardagsfeestje thuis! Ook in coronatijd!

 

Daarom een overzichtelijk stappenplan waarmee je in een handomdraai zelf een fantastisch kinderpartijtje organiseert:

 

Stap 1: Prik een geschikte datum en tijdsduur.

Pols voordat je de uitnodigingen stuurt wellicht vooraf even bij de ouders of de dag schikt. De tijdsduur is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, zo is bij kinderen van 4-6 een feestje van ca. 3 uur in totaal vaak lang genoeg.

 

Stap 2: Bepaal het thema van het feestje.

Vaak is het leuk maar ook fijn om een thema te koppelen aan het feestje, je kunt dan gemakkelijk een rode draad door de dag maken om alles in dat thema te doen.

 

Stap 3: Verstuur de uitnodigingen.

Verstuur de uitnodigingen zo’n 10 dagen voor het feestje. Maar bedenk ook hoeveel kindjes er mogen komen. Maak de afweging tussen het uitnodigen van alle vriendjes en wat de jarige zelf qua drukte aan kan. De uitnodigingen kun je zelf maken of kant en klaar kopen, al dan niet in het thema van het feestje. Meld ook direct hoe het ophalen/brengen geregeld is.

 

Stap 4: De invulling van het feestje.

Maak een programma voor het feestje, waarbij je meeneemt; het uitpakken van cadeautjes, een eet en drinkmoment, de spelletjes, een pauze tussendoor en het thuisbrengen of ophalen van de kinderen. Laat ze ook lekker even gewoon met elkaar spelen, want hoe vaak heb je al je vriendjes tegelijk bij je spelen?

 

Stap 5: Doe inkopen en versier het huis.

Koop alle benodigdheden voor het eten, drinken, een bedanktasje met inhoud voor de kinderen en versier het huis en de tafel (in thema). Zorg dat alle spelletjes vast klaar liggen.

 

Stap 6: Vier het feestje.

Laat de kinderen elkaar eerst uitgebreid begroeten voordat je direct tot het programma overgaat. Dan zijn ze helemaal klaar om alle spelletjes te doen, cadeautjes te geven en samen de verjaardag van jullie kind te vieren!

 

Stap 7: Tijd om uit te rusten op de bank en bij te komen van een onvergetelijke dag voor jullie kind!

 

Uiteraard helpen wij van Kiddies Feestkisten je graag met de organisatie. Huur een van onze themakisten en wij nemen de zorg voor je uit handen. Iedere themakist beschikt over uitnodigingen, versiering, verkleedkleding, themaverhaal, vind de oplossing met 10 opdrachten en spellen, draaiboek met opdrachtenkaarten, gevulde traktatiezakjes en diploma’s. www.kiddies-feestkisten.nl

 


Rss_feed

0